How I cook my porridge?

23. august 2014 at 11:04 | Lucy1616 |  Recepies
Jak jsem již na různých blozích poznala, každý si připravuje svoji kaši jinak. Někdo nechá vločky přes noc uležet, druhý si zase všechno připraví před samotným vařením. A pokud jste ještě kaši nezkoušeli, můžete se inspirovat třeba u mě ;)


Maková ovesná se strouhaným jablkem, meruňkou, švestkami, datlí a čokoládou Ritter sport

Ovesná kaše
Dřív jsem vždycky nechávala vločky uležet, ale žádný rozdíl mezi uleženými a čerstvými vločkami navidím. A navíc přece nevím, jaký budu mít ráno hlad, takže někdy to je 50 g, jindy 70 g vloček :)
Ve varné konvici převařím zhruba 100 - 150 ml vody a zaliju ovesné vločky již připravené v kastrůlku. K tomu přidám 250 ml mléka (ano, čtete správně, kaše je pak úžasně krémová) a vařím. Ještě nemíchám, ale mezitím jdu třeba do koupelny a tak. Když kaše začne vařit, začnu míchat a musíte opravdu důkladně míchat, jinak se vám připálí. Když je kaše hotová, poznáte to podle toho, že "nadskakuje" a bublá. Poté ji odstavte z plotny a stále míchejte, pokud nechcete, aby se vám vytvořil "škraloup".
Hotovou kaši můžete doplnit rozmačkaným banánem nebo nastrouhaným jablkem a nahoru pak třeba dávám kopeček tvarohum dozdobím ovocem, arašídovým máslem a nějakou tou čokoládkou :) Fantazii se meze nekladou, můžete třeba dovnitř přidat nastrouhanou cuketu a budete mít tzv. zoats - tedy cuketovou kaši. Ještě jsem ji nezkoušela a upřímně se toho docela bojím :D


Banánová s tvarohem, borůvkami, čokoládkou a oreo


Se strouhaným jablkem, tvarohem, hrozny ze skleníku a arašídovým máslem



Banánová se skořicí, švestkam, kouskem banánu a hořkou čokoládou



Banánová s vanilkovým sójovým mlékem, jogurtem, mandlemi, hořkou čokoládou a hrozny k tomu



Banánová s chia semínky, kakaovým jogurtem, borůvkami a čokoládou



Co se týče jiných druhů kaší, jako třeba jáhlová, rýžová nebo pohanková, příprava je úplně stejná, až na to, že rýžová e vaří poněkud déle a a pohanková nemusí chutnat všem.



Tady máme zrovna dnešní jáhlovou s rozmačkaným banánem a tvarohem uvnitř :) Navrchu nastrouhané mandle, kousek banánu, mražené ovoce a oreo <3



Včerejší jáhlová s banánem, jablkem, smetanovým Tvaroháčkem <3, rozinkami, borůvkami, sušenými meruňkami a čokoládovou tyčinkou s jogurtovo - malinovou náplní z dmka :)

Už se těším na takové ty podzimní kombinace mák - švestky - jablíčka a skořice! Mňááám!

Jak si vy připravujete kaši? Máté nějaké své postupy, tipy nebo rady? Šup sem s tím! A čím zdobíte? A nebo vás vaše premiéra s kaší teprve čeká?

Ahoj!
 

Be the first one to judge this article.

Comments

1 Kubi Kubi | Web | 23. august 2014 at 12:25 | React

Děláš ji opravdu zajímavě, asi někdy zkusím:) Já to dělám tak, že naliju mléko do kastrůlku a když je vlažné, přisypu vločky a vařím do varu a zhoustnutí xD A někdy k tomu přidám i nakrájený banán, který mi tu kaši udělá větší a ještě hustší a lepší:) A pak jen přeliju do misky a přidám tvaroh, rozinky, ořechy atd...:)

2 happyandhealthydiary happyandhealthydiary | Web | 23. august 2014 at 13:17 | React

Máš krááásně naaranžované kaše :) a děláš mi chutě ;)

3 Adelaine Adelaine | Web | 23. august 2014 at 17:06 | React

vypadá to lahodně, až se mi sbíhajísliny!  ovesnou kaši jsem teda zkusila jen jednou a uplně mi nechutnala, ale když vidím tohle, tak jí snad zkusím znovu :))

4 Adelaine Adelaine | Web | 23. august 2014 at 17:07 | React

a PS: dnes jsem přestěhovala blog z www.stayfit.blog.cz na www.adelaine-daily.blogspot.cz :))

5 Ellie Ellie | Web | 23. august 2014 at 18:35 | React

Úplně mám na kaši teď chuť! :D nejradši mám kaši asi s banánem, jablkama nebo nektarinkou, ale ovesná kaše je dobrá snad se vším :D

6 Barbora K. Barbora K. | 23. august 2014 at 20:23 | React

Jééé moc ráda koumám tyto články a vždy jsem zvědavá jak kdo svoji kaši připravuje :) Já vždy přidám takové 4 větší odměrky vloček a zaliju to 2mi odměrkami mléka a prostě vařím do zhoustnutí, až vidím tu správnou konzistenci :-)

7 Ko Ky Ko Ky | Web | 23. august 2014 at 20:45 | React

Tedy koukám se na kolik druhů jde připravit kaši:) a popravdě smekám:)
Já osobně to šulím a dám do hrnku či talíře a zaleju vodou či mlékem a hotovo a může se podávat :D prostě tam už nic jiného na to nedávám:)

8 Andie Andie | Web | 23. august 2014 at 21:31 | React

ty tvoje kaše jsou vždycky nádherné :))
taky jsem se zrovna chystala tenhle článek napsat :D a dělám jí skoro stejně, jen je nechávám přes noc uležet a neliju tam vodu z rychlovarky :) a jinou než ovesku jsem zatím nezkoušela.

9 Ellie Ellie | Web | 23. august 2014 at 21:33 | React

S tím nejde nesouhlasit! :D

10 Andie Andie | Web | 23. august 2014 at 21:52 | React

ta Neera se dá koupit na netu (vyjde asi nejlevněji) popř. v některých kamenných obchodech se zdravou výživou atp., ale to bys musela pohledat, jak je to u vás, u nás to mají jen v jednom krámě :(
hele když jsem to 4 dny vydržela já, tak ty tři dny dáš určitě :D a chystám se teď znovu držet taky třídenní, když mi ty "tři dny" z minula zbyly :D
děkujeem! co všichni vidí na mých vlasech? já je nesnáším :D ale děkuju! :)

11 Andie Andie | Web | 23. august 2014 at 21:54 | React

aa děkuji za gratulaci :) neboj, řidičák zvládneš, když jsem to zvládla já .. taky jsem se toho bála :D
děkuju za tip, zkusím, většinou se snažím to ovoce "připravit" co nejrychleji, než se mi dovaří kaše, ale někdy si na to najdu čas a nastrouhám ho ještě před vařením :D

12 Luci Luci | Email | Web | 23. august 2014 at 22:23 | React

kaši nejím a nikdy jsem ji nepřipravovala, ale nejvíc se mi líbí ta první :)

13 Andee Andee | Email | Web | 24. august 2014 at 3:14 | React

Božínku, to není jídlo ale hotový umělecký dílo, škoda sníst... krása :-) Jak připravuju kaši? Vysypu pytlíček do hrnku a zaleju vodou z konve xD ale vlastní jsem dělala taky :-)
To víš, já jsem důvěryhodná bytost, takže mi svěří i karty xD No jo, nás napadají samé skvělé věci :-) No jo, naše anglina taky nebyla žádná sláva xD

14 Zoey* Zoey* | Web | 24. august 2014 at 7:04 | React

Ty těstoviny dělala maminka, ale návod ti napíšu :P
Uvařené těstoviny smícháš s nakrájenými švestkami, nastrouhaným perníkem, ořechy, žloutky a sněhem z bílků- hodíš do trouby a necháš zapéct :) Omáčka- povidla ohřeješ s trochou vody a přidáš skořici.
Krásně si to zdobíš :)
Moje kaše je- vločky zalít horkou vodou, strčit do mikrovnky a ohřát. Většinou ji mívám s ovocem, nebo do ní naliju přesnídávku a nebo jogurt :))

15 Ko Ky Ko Ky | Web | 24. august 2014 at 16:21 | React

jj,já jim ovesnou kaši samotnou, protože mi stačí, že to je čokoládová příchuť a nic na to už dávat nepotřebuji :)

16 Ko Ky Ko Ky | Web | 24. august 2014 at 18:49 | React

já bych tento taky snědla celý kdybych jen mohla :D

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.
 

Actual articles

Advertisement